fbpx

Nyheter

 

Viktig säkerhetsinformation gällande kryptering i WiFi system,
”WPA2 kryptering”

Vi på Winther Bredband tar säkerheten på största allvar och prioriterar den här typen av ärenden högt. Här kommer mer information om ämnet.

2017-10-17

Bakgrund:
De senaste dagarna har nyheterna informerat om en säkerhetsrisk i alla Wi-Fi trådlösa system som vi alla använder generellt inomhus i våra hem/kontor. Säkerhetsrisken innebär att en hacker under de rätta förutsättningarna kan komma åt dina trådlösa enheter som t ex datorer, smartTV, smart-phones, med mera. Det skall understrykas att risken för detta är fortsatt liten och de flesta seriösa leverantörer löser detta snabbt genom att du uppdaterar dina enheter till senaste mjukvara.

Vilka av mina Wi-Fi enheter är ev utsatt för säkerhetsrisken?
Det är inte dina Wi-Fi accesspunkter(ofta kallat även router) som är utsatta, det är enheter som t ex datorer, smartphones, smartTV, padda:n med mera. Även såkallat repeaters, extenders, Powerline kan vara utsatta, allt som är en såkallat Wi-Fi klient/enhet kan vara utsatt för säkerhetsrisken. (Teknisk kallas de station eller klient enheter).

Kort summering:
All datatrafik som t ex email, bank app:ar, surf som är krypterat med ”https” (vilket innebär att du ser texten ”https” framför webadressen  och ett hänglås symbol i browsern) är  inte påverkat av detta.

Hur skall jag göra för att säkra mina wifi klienter/enheter:
Vi uppmanar alla våra kunder att uppdatera samtliga enheter/egen utrustning i hemmet. ”Sök” efter uppdateringar som du brukar göra och/eller kontakta leverantören av produkten för mer information, vissa leverantörer kan ta längre tid på sig än andra, sök löpande efter uppdateringar under denna vecka  och framåt i tid.

Har du frågor är du välkommen att maila oss på bredband(ax)wintherwireless.se, maila oss i första hand, vi hanterar det mesta per email.

Hälsningar,

Niclas Sackerud

Teknisk chef
Winther Wireless AB / Winther Bredband
www.wintherbredband.se

NYHET! Winther fick nyligen sitt 3:e DI Gasell prisutnämning och har därmed priset för 2015-2017. Vi söker mer personal, mer info på www.wintherwireless.se.